Přípravy 13. kongresu Pharma Profit vrcholí

V úterý 12. října se v Aquapalace hotelu v Praze – Čestlicích uskuteční 13. kongres Pharma Profit, jehož přípravy necelý týden před jeho konáním právě vrcholí. Kteří řečníci na kongresu vystoupí a na jaká témata se můžete těšit?

Jako obvykle na úvod kongresu vystoupí inspirativní řečník. Tentokrát to bude psycholog prof. PhDr. Radek Ptáček, Ph.D., jenž promluví na téma, které zejména během posledního roku nabralo na aktuálnosti. Vysvětlí totiž, jak zvládat stres a náročné situace, jak se v našich životech projevují a co nás spolehlivě přivede ke stavu zhroucení. Zároveň poradí, jak může člověk vybít i nabít svou „vnitřní baterku“.

Další prezentace už bude ryze lékárenská. Ing. Michal Jurča se v ní zaměří na obchodní příležitosti pro provozovatele lékáren.

Během posledního roku se z trhu opakovaně ozývala pochvala na adresu eReceptu, jehož neocenitelná role se naplno projevila během pandemie covidu-19. O nových funkcionalitách e-Receptu, změnách v legislativě, které s ním souvisí, i o výhledech do budoucnosti, promluví ve svém vystoupení ředitelka Státního ústavu pro kontrolu léčiv Mgr. Irena Storová, MHA.

Ani při 13. kongresu nechybí v programu obvyklá panelová diskuse s tradičním řečníkem PharmDr. Michalem Krejstou, MBA, který bude s jejími účastníky PharmDr. Vladimírem Finsterlem, MBA, Ing. Danielem Horákem, PharmDr. Martinem Kopeckým, Ph.D. a Ing. Janem Rohrbacherem debatovat o digitalizaci lékáren a dostupnosti péče a léků.

V odpolední části kongresového programu přijdou na řadu hned dvě prezentace, v nichž budou hrát hlavní roli čísla. Nejdříve Mgr. Dominik Herman ze společnosti IQVIA nastíní vývoj českého farmaceutického trhu a dopady covidu-19 a v neposlední řadě naznačí potenciál trhu volně dostupných produktů.

Následovat bude prezentace RNDr. Barbory Večerkové ze společnosti AC Nielsen CR, která uvede, co naznačila nejnovější syndikovaná studie zaměřená na zdravý životní styl. Mimo jiné bude řeč i o tom, jak to u nás vypadá s konzumací doplňků stravy.

Dermokosmetika je téma prezentace Mgr. Jakuba Kratochvíla, v níž se zaměří na anti-age segment inspirovaný nejnovějšími trendy v péči o stárnoucí pleť.

Závěrečná prezentace kongresu bude jako tradičně patřit lektorce dispenzační práce a řízení klíčových procesů v lékárnách PharmDr. Janě Matuškové, která tentokrát vystoupí společně s JUDr. Antonínem Valušem, Ph.D. V přednášce s názvem Stejná účinná látka – jiný legislativní status vysvětlí, proč patří mezi zdravotnické prostředky také tablety, sirupy, nosní spreje, masti nebo čípky. A uvedou i konkrétní příklady z pohledu lékárníka a právníka.

 

Nenechte si ujít zajímavá vystoupení a příležitost k osobním setkáním a seznámení s novinkami na stáncích partnerů. Ještě je čas se registrovat: https://www.kongrespp.cz/registrace/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail