OZP přichází s novými příspěvky na prevenci

Oborová zdravotní pojišťovna (OZP) rozšířila od 1. srpna 2020 svou nabídku příspěvků na preventivní vyšetření. Pojištěnci OZP tak mohou v rámci sedmi programů STOP čerpat nově příspěvky na prevenci rakoviny prsu, kůže, prostaty, ledvin a břišních orgánů nebo dutiny ústní, osteoporózy a infarktu prostřednictvím kupónů. Výši a podmínky pro čerpání příspěvků na vyšetření nádorových onemocnění a civilizačních chorob najdou pojištěnci OZP ve své Vitakartě nebo mohou navštívit kterékoli ze 40 klientských pracovišť OZP.

Zdravotní prevence je jedním z nejdůležitějších faktorů, který ovlivňuje zdraví lidí. Nové příspěvky, které mohou pojištěnci čerpat prostřednictvím kuponů, jsou tak dalším impulsem ze strany OZP k tomu, aby se mohli pojištěnci více věnovat péči o své zdraví. „V roce 2019 se s nádorovým onemocněním léčilo celkem více než 33 tisíc pojištěnců OZP,“ uvádí Ing. Radovan Kouřil, generální ředitel OZP. „Nejčastějšími formami nádorového onemocnění pak byly zhoubné novotvary kůže, prsu, prostaty a tlustého střeva. Za léčbu těchto pojištěnců zaplatila OZP v roce 2019 více než 1,7 miliardy korun,“ dodává ředitel Kouřil.

„Chceme, aby naši pojištěnci včas navštěvovali odborné lékaře, kteří jsou schopni závažná onemocnění odhalit v samém počátku, a výrazně tak mohou zvýšit šanci na uzdravení,“ vysvětluje PhDr. Miloslava Lukešová, obchodní ředitelka OZP. „Tuto formu příspěvků mohou využít klienti, kteří s ohledem na svůj věk nemají nárok na úhradu z veřejného zdravotního pojištění,“ dodává Miloslava Lukešová.

 

Příspěvek lze čerpat na následující preventivní vyšetření v uvedené maximální výši:

  • STOP rakovině prsu – příspěvek v max. výši 1200 Kč na preventivní mamografické nebo ultrazvukové vyšetření pro ženy ve věku 40 až 44 let, možnost využití: 1x za 2 roky.
  • STOP rakovině prostaty – příspěvek v max. výši 1200 Kč na preventivní ultrazvukové a laboratorní vyšetření pro muže ve věku 40 až 60 let, možnost využití: 1x za rok.
  • STOP rakovině kůže – příspěvek v max. výši 800 Kč na preventivní vyšetření digitálním či ručním dermatoskopem pro ženy, muže i děti bez věkového omezení, možnost využití: 1x za rok.
  • STOP rakovině ledvin a nádorů břišních orgánů – příspěvek v max. výši 800 Kč na preventivní ultrazvukové vyšetření břicha pro ženy i muže ve věku nad 50 let, možnost využití: 1x za 2 roky.
  • STOP infarktu – příspěvek v max. výši 1000 Kč na preventivní EKG a laboratorní vyšetření pro ženy i muže ve věku 30-55 let, možnost využití: 1x za rok.
  • STOP osteoporóze – příspěvek v max. výši 1000 Kč na preventivní celotělové vyšetření kostním denzitometrem pro ženy i muže ve věku nad 50 let, možnost využití: 1x za 2 roky.
  • STOP rakovině dutiny ústní – příspěvek v max. výši 700 Kč na preventivní vyšetření přístrojem VELscope pro ženy i muže ve věku nad 25 let, možnost využití: 1x za 2 roky.

Platnost kuponů je od 1. 8. 2020 do vyčerpání finančního limitu programu pro daný rok. Akceptovány budou účtenky vydané v období od 1. 7. 2020.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail