Koronappku vyzkoušelo již 23 tisíc lidí

On-line aplikaci Koronappka, která pomáhá na základě typických příznaků onemocnění Covid-19 vyhodnotit míru rizika nákazy, během týdne vyzkoušelo už přes 23 000 lidí. Na on-line test upozornila své uživatele také mobilní aplikace Záchranka. Registrovaní uživatelé Koronappky mohou sledovat svůj zdravotní stav dlouhodobě, a to díky propojení s profilem elektronické zdravotní knížky Zdravel. Koronappka je dostupná 24 hodin denně, bezplatně a on-line na internetových stránkách covid19.zdravel.cz. Při zpozorování symptomů nemoci Covid-19 je důležité pečlivě sledovat svůj stav a mít k dispozici dlouhodobý přehled, který lze snadno předat lékařům nebo hygienické stanici.

Koronappka nabízí možnost otestovat se jednorázově a takřka na jedno kliknutí se ujistit, do jaké míry příznaky uživatele vykazují riziko spojené s infekcí Covid-19. Při registraci a on-line přihlášení do elektronické zdravotní knížky Zdravel mohou lidé sledovat svůj zdravotní stav i dlouhodobě, a získat tak několikadenní časový záznam o průběhu nemoci. Informace pak lze jednoduše stáhnout ve formátu pdf a předat v přehledné podobě svému ošetřujícímu lékaři.

„Jsme moc rádi, že můžeme naplňovat poslání Zdravelu, tedy zlepšovat zdraví lidí pomocí elektronizace zdravotnictví, která u nás dlouhodobě zaostává. Češi ukazují, že moderní nástroje, jako je Koronappka, dávají smysl. Konec konců i Evropská komise oficiálně doporučuje využívání takových nástrojů v boji proti pandemii Covid-19,“ říká Martin Wagner, ředitel projektu Zdravel.

Jedním z cílů aplikace je pomoci přetíženým telefonním linkám, aby byla zdravotní péče co nejrychleji dostupná pro ty, kteří vykazují konkrétní příznaky nákazy nemoci Covid-19 a opravdu ji potřebují.

Vyhodnocení je nicméně pouze informativní a nenahrazuje odborné stanovisko lékaře ani jiného zdravotníka.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail