Pilulka.cz hlásí v tržbách rekordní rok

Skupina Pilulka, působící na lékárenském trhu kromě České republiky i na Slovensku a v Rumunsku, oznámila, že v roce 2019 utržila téměř dvě a půl miliardy korun, a meziročně tak zaznamenala růst o 24 %. S obdobným růstem počítá i pro letošek.

„V roce 2019 jsme výrazně investovali do spektra a kvality služeb, za což nás zákazníci a pacienti ocenili svou aktivitou. Celkové tržby skupiny dosáhly 2,45 miliardy korun, z čehož tržby franšízy tvořily jednu miliardu korun. Síť kamenných lékáren se rozrostla o několik desítek nových lékáren a k dnešnímu dni má logo Pilulka ve štítu 146 lékáren v České republice. V letošním roce budeme síť kamenných lékáren dále rozšiřovat a rádi bychom otevřeli minimálně dalších dvacet lékáren. Zásilkový výdej pak rostl organicky, a to zejména díky našim unikátním službám,“ říká Martin Kasa, spolumajitel Pilulky.

Významně rostly i tržby ze zásilkového prodeje, které v loňském roce dosáhly téměř 900 milionů korun. Tyto tržby nezahrnují rezervace a osobní odběry v lékárnách učiněné na internetu. Nárůst zaznamenal také Pilulka Klub, v němž společnost k prvnímu lednu eviduje přes 1,1 milionu registrovaných zákazníků, což je o 300 000 více než začátkem roku 2019. „Sedmdesát procent našich on-line zákazníků tvoří ženy. Téměř čtyřicet procent zákazníků volí při nákupu na e-shopu Pilulka.cz platbu on-line kartou. Druhá nejoblíbenější platební metoda je platba na dobírku – u tohoto typu platby ovšem zaznamenáváme oproti loňskému roku pokles. Velmi nás těší, že více než 75 procent všech on-line objednávek tvoří stávající zákazníci a toto číslo každoročně výrazně roste,“ doplňuje Tomáš Záruba, ředitel produktu.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail