Benu otevřelo e-learningový portál pro odbornou veřejnost

Lékárny Benu nabízejí svým zaměstnancům a široké odborné veřejnosti akreditované e-learningové kurzy. Cílem projektu je rozšířit možnosti odborné edukace a podpořit celoživotní vzdělávání lékárníků.

Lékárny Benu letos otevírají svůj e-learningový portál pro širokou odbornou veřejnost. „Tento krok umožní lékárníkům našich i franchisových lékáren plnit akreditované kurzy přímo na našem portále, a to zcela zdarma. Pro širokou odbornou veřejnost jsou kurzy dostupné za poplatek,“ říká Iva Lízalová, manažerka vzdělávání a rozvoje zaměstnanců lékáren Benu. Kurzy akreditované Českou lékárnickou komorou (ČLnK) přinášejí lékárníkům body v rámci celoživotního vzdělávání, jehož cílem je neustálé prohlubování znalostí a udržování odborné způsobilosti po celou dobu jejich profesního života.

Vlastní e-learningový portál využívají lékárny Benu ke vzdělávání svých zaměstnanců již od roku 2017. Vzhledem k neustále se rozrůstající síti lékáren a přibývajícímu počtu zaměstnanců se pro ně e-learning stává velmi efektivním nástrojem pro zaškolení velkého počtu zaměstnanců v poměrně krátkém čase. Proto svůj e-learningový portál neustále rozvíjejí a v letošním roce ho rozšířily o možnost vzdělávání i pro odbornou veřejnost. „Online vzdělávání vnímáme nejen jako efektivní formu edukace a benefit pro naše zaměstnance a franchisové partnery, ale také jako zajímavou možnost spolupráce s odborníky na dané téma a farmaceutickými společnostmi, které se na přípravě kurzů podílejí,“ vysvětluje Iva Lízalová.

Ročně lékárny Benu pomocí e-learningového portálu realizují kolem 30 odborných, provozních a procesních kurzů, které jsou zaměřeny nejen na odborná témata, ale i na legislativu, strategické projekty a efektivní komunikaci se zákazníky. Většinu kurzů připravují interní lektoři, nebo zaměstnanci centrály, kteří mohou pružně reagovat na požadavky interního vzdělávání. „Do budoucna bychom chtěli e-learningový portál rozšířit o webináře a interaktivní online kurzy,“ dodává Iva Lízalová.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail