Pilulka otevřela stou lékárnu v České republice

Síť Pilulka Lékáren otevřela na začátku prosince již stou lékárnu v České republice. Ze stovky lékáren s logem Pilulka je šedesát franšízových. Posledními přírůstky byly lékárny ve Frýdlantu nad Ostravicí, Mikulově, Břeclavi a v České Lípě, které Pilulka přímo vlastní.

„Určitě se budeme rozšiřovat i dále, ještě v prosinci se rozšíříme a v příštím roce bychom rádi otevřeli minimálně dalších dvacet lékáren,“ ujišťuje spolumajitel Pilulky Martin Kasa.

Polovinu obratu společnosti bratrů Martina a Petra Kasových, kteří do oboru přinesli rozsáhlé zkušenosti z oblasti IT, tvoří on-line lékárna, která patří v tuzemsku mezi nejvýznamnější hráče v této oblasti. „Spojení internetového obchodu a řetězce lékáren se ukazuje jako velmi efektivní. Ačkoli zákazníci jsou stále stejní, průnik kupovaného sortimentu je velmi malý a oba prodejní kanály se skvěle doplňují. Proto chceme v tomto propojování nadále pokračovat,“ doplňuje Martin Kasa. Průměrná útrata na internetu se pohybuje okolo jednoho tisíce korun za nákup, zatímco v kamenné lékárně je to okolo dvou set korun u volně prodejného sortimentu.

Skupina Pilulka hlásí, že dosáhne za rok 2018 celkového obratu kolem dvou miliard korun při započtení franšízových poboček. Během pěti let existence se společnost usadila na špičce mezi on-line lékárnami v České republice a na Slovensku a míří mezi nejvýznamnější evropské internetové lékárny.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail