Právě probíhá veletrh Gaudeamus 2018
Zdroj: Gaudeamus Brno

Až do pátku 26. října probíhá na brněnském Výstavišti Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání Gaudeamus. Jde o jeho již 25. ročník, kterého se zúčastní přes 400 vystavovatelů nejen z České republiky, ale i z dalších téměř dvou desítek zemí.

Veletrh je jedinečnou příležitostí k setkání zástupců škol a jejich budoucích studentů. Pravidelně ho navštěvuje na třicet tisíc studentů, na které na veletrhu čeká většina tuzemských univerzit, vysokých škol, vyšších odborných škol, škol jazykových a dalších vzdělávacích institucí plus více než 100 univerzit ze zahraničí.

Bohatý je také doprovodný program zahrnující hlavně přednášky, na kterých se případní budoucí studenti mohou dozvědět vše o studiu, fakultách, oborech, vybavení jednotlivých škol a aktivitách, které studentům nabízejí. Ti, kteří nevědí, jakou školu si vybrat a pro jaké obory mají předpoklady, mohou přímo na veletrhu využít možnost nechat se otestovat, pro jaký obor se hodí nejlépe. A na základě toho jim pak poradci s výběrem vhodné školy nebo fakulty pomohou. K dispozici je také kariérové poradenství, během nějž se zájemci dozví, v jakém oboru je největší šance získat zaměstnání. Zájemcům o studium v zahraničí zase slouží Poradenské centrum pro studium ve Velké Británii a spousta škol z celého světa.

Speciální program je připraven i pro pedagogy ze středních škol, který mimo jiné zahrnuje specializované přednášky, semináře a konzultace, vedené odborníky z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR, univerzit a dalších vzdělávacích institucí.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail